Home INFO ИСТРАЖУВАЊЕ: Дали спиете со чорапи?

ИСТРАЖУВАЊЕ: Дали спиете со чорапи?

реклама:G Natural

Дел од психолози сметаат дека ако некоја личност спие со чорапи, тоа говори за нејзините навики и личност.

Години наназад се дебатира за ова прашање, а на интернет можат да се најдат мнгоу причини зошто некои спијат со чорапи, а некои без.

Постојат теории кои велат дека спиењето со или без чорапи може да ја рефлектира вашата личност, па ако спиете без чорапи, според одредени „теоретичари“, значи дека сте заштитнички насторени во односите кон другите, додека ако спиете со чорапи, сакате да имате чувство дека вие сте заштитени.

Се разбира, ваквите претпоставки се само поедноставни погледи на разни истражувања на личноста, во кои одењето во кревет со чорапи е само еден од видовите на однесување кои се разгледувало.

За среќа, истото прашање ги заинтригира и научниците, па беа спроведени повеќе истражувања на тема дали да спиеме со чорапи или без нив.

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------