Home INFO Проверете дали е вашиот роденден: Овој ден се смета за најсреќен во...

Проверете дали е вашиот роденден: Овој ден се смета за најсреќен во годината

реклама:G Natural

Генерално, луѓето родени за време на летните месеци се многу повеќе позитивни од останатите.

Во едно истражување учествувале 2.000 луѓе за да се дознае на која дата е најсреќниот роденден, а тој ден е 28 јули!

Истражувајќи за сајтот „Interflora.co.uk“ ги прашувале луѓето како се чуствуваат на својот роденден и согласно со одговорите донеле одредени заклучоци.

Критериуми: топло време, лето и близината на платата.

роденден

Дури 60% од родените во јуни се среќни за својот роденден, 59% родените во јули и 53% во август.

28 јули одбран е според следните критериуми: на тој ден обично е сончево времето, блиску е до исплата на платата и лето е.

роденден

Сосема очекувано, зимските родендени се најдепресивни, особено оние на 16-ти декември, а тоа е така поради студеното време и близината на Божиќ за кој третина од испитаниците кажуваат дека им ја засенува роденденската прослава.

роденден

РЕКЛАМИ: Твојата дигитална картичка! ----------------------------------------------------